top of page
vloer.jpg

Laminaat leggen

Wij plaatsen uw laminaat snel en vakkundig.
Hierdoor bespaart u tijd en moeite. Wij maken gebruik van professioneel gereedschap. Elke kamer die wij in uw huis van laminaat voorzien leveren wij schoon op.

 

De basisvloer moet vlak zijn. Het verloop van de vloer mag niet méér zijn dan 3 mm per strekkende meter; oneffenheden in het vloeroppervlak die groter zijn dan 2 mm moeten worden verwijderd. De basisvloer moet bovendien schoon en droog zijn. Is de vloer niet volledig droog, dan moet een dampdicht vochtscherm worden aangebracht onder de ondervloer. Wanneer een ondervloer van foam of rubber (ondervloermateriaal op rol) wordt gelegd, mag deze niet te dik (niet groter dan 3 mm) en te verend zijn. Bij gebruik van softboardplaten als ondervloer is dit niet aan de orde; deze zijn meer stabiel. óór verwerking dient het laminaat gecontroleerd te worden op gebreken. Panelen met gebreken mogen niet verwerkt worden. De vloer moet voldoende vrij – met 8 à 10 mm afstand - geplaatst worden van wanden en andere vaste objecten in de ruimte, zoals verwarmingsbuizen en drempels. 

Voor grotere oppervlaktes moet per tien strekkende meters een overgangsprofiel worden voorzien. Ook tussen verschillende ruimtes moet een overgangsprofiel voorzien worden met 8 à 10 mm ruimte. Deze dilatatievoegen zijn nodig voor het werken van de vloer.

Plakplinten mogen uitsluitend bevestigd worden met het dubbelzijdige tape dat is aangebracht op de achterzijde van de plint. Dit is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de vloer voldoende kan werken. Zodra de plakplinten worden gelijmd/gekit of gespijkerd/geniet is dat niet meer mogelijk.

Let op: de hier boven staande instructies zijn algemene instructies die voor het leggen van iedere laminaatvloer moeten worden gevolgd. De vloeren uit onze collectie zijn uitgerust met verschillende typen kliksystemen. Ieder kliksysteem kent een eigen legwijze. Gedetailleerde leginstructies zijn terug te vinden op de verpakking van iedere laminaatvloer. Om aanspraak te kunnen maken op de productgarantie is het altijd van belang de leginstructies nauwgezet op te volgen.


Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om aan de hand van uw wensen de situatie door te nemen en een prijsopgave te doen. Wij verzekeren u van vakwerk en de beste service. Vraag nu een offerte op.

offerte_button.png
Donker Grijs Donkergrijs Cirkels Fotografie Logo (3).png
bottom of page